Ulaganje u Istru

Pojačan interes domaćih i inozemnih kupaca za nekretninama u unutrašnjosti Istre je posebice buknula u vrijeme pandemije, a stručnjaci u ovom polju očekuju dodatne aktivnosti na tržištu koje će dodano potaknuti i stabilizirati.

Istra je najveći hrvatski poluotok smješten na Sjevernom Jadranu, povoljnog geografskog položaja i dobre prometne povezanosti s ostatkom Hrvatske te ostalim europskim zemljama. Istra je prepoznata lokacija i zbog iznimnih ljepota prirode, bistrog mora, izvrsne i bogate gastronomske ponude, mogućnosti lova, ali i istarske tradicije i povijesti koja je vrlo slična venecijanskoj kulturi. Osim toga, blaga mediteranska klima i prosječna količina sunčeva sjaja od 2.388 sati godišnje, čini ju atraktivnom destinacijom za odmor tijekom cijele godine.

U Istru se može doći zračnim prometom; Zračna Luka Pula nudi velik broj redovnih zrakoplovnih linija te charter letova. Osim toga, na području Istre nalazi se i manja Zračna luka u Vrsaru, a u blizini su i zračne luke u Rijeci te u Trstu. Na raspolaganju su i stalne i sezonske brodske linije, a iz Zagreba ili Ljubljane je moguće doći željeznicom. Međutim, najveći dio posjetitelja dolazi osobnim automobilom zbog iznimno dobre cestovne povezanosti.

Interes inozemnih klijenata ne jenjava godinama, baš naprotiv, zahvaljujući potencijalu kojeg ulaganje u istarske nekretnine pruža, potražnja malih i velikih europskih poduzetnika je u rastu. Sa stajališta nekretnina, Istra je specifično tržište. Naime, kupcima nekretnina u Istri nije toliko bitan pogled na more, koliko ljepota okoline te kvaliteta same nekretnine. Kuće u unutrašnjosti Istre su veoma tražene te imaju veliku vrijednost. Kuće, kao i apartmani, se kupuju za život tijekom cijele godine, no u velikom broju slučajeva i za vlastiti odmor te se promatraju i kao svjevrsno ulaganje, s namjenom za daljnje iznajmljivanje kako bi se ostvario brz povrat investicije. Suvremena i moderna kuća na mirnoj lokaciji u unutrašnjosti Istre, okružena prirodom čini nepogrešivu investiciju, bilo za život, odmor ili kao daljnju investiciju.

Odgovori